Trotjänare

SUCH SJCH  Tarras   regnr   S52206/97 B

tarras2

Tarras var en hund som jag fick av en kompis Niklas Olofsson. Det var SDCH FIN JCH Alviksgårdens Rask första parnings valp. Tarras var en hund som man kanske inte får så många gånger i livet .Helt underbar på alla sätt. Hans jakt prov gick den krokiga vägen till championatet . Första ettan jpr vid 2 års ålder 87p. Men skillnaden mellan 3 raka prov eller 10 kan i bland vara hårfin.(ex 74 p 2.a jpr). På utställningarna gick det mycket bättre.

Jaktlusten var mkt bra, utm. sök, utm. förmåga att ställa dom i upptaget, bra skall, och samarbete. Men han släppte älg vid stöt ganska fort, Om han först fått skälla ett tag. Det visat sig vara ett bra sätt att få tillbaka honom. Gick ej locka in. På så sätt gav samarbetet get mig många skottchanser på ny älgar av rätt storlek och sort.  En idealisk jakthund ! och mycket lydig & bra trevlig familjehund. Han var 61-62 cm av utm. typ. Det är med mycket stor saknad att inte få släppa Tarras något mera.Vi valde att avliva honom av åldersskäl när han inte orkade jaga längre .Han gav mig många fina jaktdagar.

Familjen och jaktlagen kommer att minnas honom som den näst intill perfekta hunden!

Krister

Stamtavla

SJ(LÖ)CH  Ronja  S22605/2002 A

ronja 20112

Tyvärr så fick Ronja lämna oss ett eller några år för tidigt på grund av en elakartad Juvertumör Veterinären opererade bort tumören men tyvärr var det för elakartat och kom tillbaka. Ronja kommer vi att minnas i jaktskogen som Durasell Ronja hunden med en enorm motor och vilja. En av få hundar man kunde jaga väldigt många dagar i rad med fast hon inte tyckte om att träna annat en i skogen. Hon var tätskallig som en symaskin och med ett förstort sök men hon fann i regel älg. Hemma var det full fart i unga år men hon lungnade ner sig fort och blev

en utmärkt trevlig familjehund som älskade barn.

En av hennes största och främst egenskaper var nog hennes sätt att vara en god mor till 34 valpar 21 meriterade med förstapris !

Det är jaktprovmeriterade valpar med första pris i alla kullar i tidig ålder.

I dag så har hon 63 avelspoäng och avelsdiplom.

I de 5 kullarna är det mycket bra HD status 24 röntgade 22 A-höfter 2-B Höfter.

Hon hade 5 olika täckhundar till sina 5 kullar

4 av kullarna var med på unghundslistan 5 kullen missade med nöd och näppe

Tikar med 1 jpr i alla fem kullar dessutom har de ck på utställning

Hon kommer att vara saknad av oss alla i familjen och även av jaktlaget. Vilken tur att hon gett oss  Birka och Celda! Nu hoppas vi att de skall nedärva lika bra som sin mor.

Stamtavla

SUCH SJ(LÖ)CH Birka avlivad 2015 stor saknad 

SJ(LÖ)CH SUCH Juhlinbäckens Birka S68888/2005 A   

Född 2005-11-11   HD index 113  Jan 2014

Birka är klar som avels tik efter 4 kullar

Hon har lämnat mycket bra jakt i de tre första kullerna 6/9 förstapris Vid 1,5 är med 3 olika hanar

Det var en mkt bra tik som vi saknar  avlivad  2015!

birka0804

Birka 57 cm av utm typ

Stamtavla